Folosind regulat reflexoterapia, putem echilibra functionarea sistemului nervos, mentinând si stimulând componenta senzitiva si motorie, prin care se accelereaza transmiterea informatiilor de la periferie la centru si invers. In acest fel se asigura legatura organismului cu mediul extern, coordonarea si imbunatatirea functionarii organelor interne.
SISTEMUL NERVOS
Folosind regulat reflexoterapia, putem echilibra functionarea sistemului nervos, mentinând si stimulând componenta senzitiva si motorie, prin care se accelereaza transmiterea informatiilor de la periferie la centru si invers. In acest fel se asigura legatura organismului cu mediul extern,coordonarea si imbunatatirea functionarii organelor interne.
Astfel, reflexoterapia este un mijloc excelent de combatere a: stresului, depresiilor,starilor de anxietate si nervozitate, insomniilor si instabilitatii emotionale.
Reflexoterapia reduce stresul prin introducerea unei relaxari profunde. Acesta este si motivul pentru care multi pacienti adorm in timpul sedintelor de tratament si marturisesc la trezire ca cele 30 – 40 de minute de somn au fost mai odihnitoare decât o noapte intreaga de somn agitat.
In timpul unei sedinte de reflexoterapie specialistul stimuleasa in talpa piciorului peste 7000 de nervi, incurajând deschiderea si cutatarea tuturor cailor neuronale din sistemul nervos.
Prin descoperirea endorfinelor a caror actiune este de natura analgezica,reflexoterapia a devenit una din cele importante componente ale terapiei durerii.
Masajele endorfinelor, cumulate cu mesajele hormonilor ajung prin maduva spinarii si diverse zone de conexiune in sistemul neuro-vegetativ (sistemul nervos), care determina printre altele si viata sentimentala ce induce la nivelul corpului o stare pshica de vârf.