O serie de boli ale pielii se pot trata prin reflexoterapie. Principala conditie pentru reusita vindecarii este respectarea tratamentului alopat prescris de medicul dermatolog.
O functionare normala a aparatului renal sau ficatului se oglindeste in aspectul pielii.
‘Acneea este o dermatoza caracterizata prin inflamatia purulenta a folicului pilosebaceu si care apare sub forma de pustule localizate pe fata, piept, umeri sau spate. Forma obisnuita se manifesta la tineri dupa pubertate, iar forma speciala o reprezinta acneea rozacee care apare in special la femei dupa varsta de 40 de ani’. O alta boala este hiperhidroza. Ea se caracterizeaza prin transpiratia excesiva care se manifesta in special la cei cu sistem nervos excitabil, adica la cei cu dereglari la glandele cu secretie interna. Tratamentul urmareste reglarea functiei aparatului renal pentru a se putea elimina toxinele mai usor. De asemenea, se vor normaliza functiile glandelor endocrine si sistemului nervos vegetativ. Reflexoterapia aplicata in mod consecvent si constant poate reduce sau chiar elimina pe deplin aceasta acnee si poate reda, impreuna cu masajul frumusetea pielii dumnevoastra.
Psoriazisul este o bola de piele necontagioasa, localizata in mod obisnuit pe pielea capului, coate, genunchi si umeri. Se prezinta sub forma unor pete rosii acoperite de scoame groase, stratificate si lucioase, cu aspect de solzi de peste. Acestea dau prurit, sangerari, durere. In acest caz tratamentul reflexogen (reflexoterapie) a dat rezultate foarte bune, iar in foarte multe cazuri afectiunea nu a mai recidivat. Se vor masa zonele reflexe ale rinichilor, ureterelor si vezicii urinare pentru a stimula eliminarea toxinelor. Zona limfatica va stimula cresterea puterii de aparare a organismului prin producerea de anticorpi. Specialistul in reflexoterapie a precizat ca sedintele sunt stabilite in functie de varsta, sexul pacientului, dar si vechimea afectiunii. Prin reflexoterapie se imbunatatesc functiile pielii: protectie, termoreglare si cea metabolica. Regimul alimentar este obligatoriu.
Articol aparut in Romania Libera