Afectiuni frecvente ale femeilor şi bărbaţilor

În acelaşi timp, există afecţiuni specifice doar bărbaţilor, cum este cancerul de prostată, sau femeilor, cum este cancerul de sân. Totuşi, în zone identice ale organismului pot apărea boli diferite, în funcţie de sex. De exemplu, bărbaţii sunt mult mai predispuşi la a avea afectiuni cu inima încă din tinereţe, în timp ce femeile care fumează sunt mult mai predispuse la afectiuni de gen cancer pulmonar decât bărbaţii.

Bărbaţii şi femeile sunt diferiţi chiar şi în modul în care reacţionează la aceeaşi afecţiune sau în ceea ce priveşte timpul în care apelează la ajutor de specialitate. Mai mult, statisticienii au observat că rezultatele studiilor la care voluntarii au fost predominant de un anumit sex nu se aplică sexului opus..
Diferenţele cele mai evidente, în cazul unor afecţiuni ale oaselor sau a muşchilor

Diferenţele dintre bărbaţi şi femei sunt numeroase, dar când vine vorba de muşchi şi oase se pare că acestea sunt cele mai evidente. Mulţi cred că muşchii, oasele şi încheieturile sunt similare atât la bărbaţi, cât şi la femei, însă acest lucru este fals.

De exemplu, osteoporoza, o afecţiune care slăbeşte structura osoasă, este mult mai comună la femei (mai ales, când nivelul de estrogen din organsim scade), însă apare şi la bărbaţi. În concluzie, fracturile de şold, de încheieturi sau vertebrale sunt mult mai comune la femei.

Pe de altă parte, bărbaţii suferă mai multe accidentări din cauza faptului că sunt mai sportivi. Însă, femeile sunt mai vulnerabile la anumite tipuri de accidentări provenite din sport. De exemplu, femeile sunt de cinci ori mai predispuse la a se accidenta la ligamentul încrucişat anterior de la genunchi decât bărbaţii. Acest tip de accidentare este foarte periculos pentru orice sportiv, viitorul lui fiind pus sub semnul întrebării. Băieţii şi fetele aterizează diferit în urma unei sărituri.

De fapt, în cazul copiilor mici lucrurile nu diferă foarte mult, schimbările „dramatice“ apărând la pubertate. Studiile au arătat că, în cazul unei sărituri, băieţii au tendinţa de a ateriza cu genunchii flexaţi. În acelaşi timp, fetele au tendinţa de a-şi rigidiza genunchii la contactul cu solul. Acest tip de aterizare face ca genunchii fetelor să fie mai vulnerabili în faţa accidentărilor.
Cantitatea de ţesut muscular al bărbatului îl protejează de anumite afecţiuni

O altă diferenţă între cele două sexe se referă la deformarea degetelor de la picioare. La femei este mult mai probabil ca degetul mare de la picior să se deformeze, iar persoana în cauză îşi găseşte mult mai greu pantofi confortabili, susţin specialiştii.

Deşi există un factor genetic pentru acestă afecţiune, se pare că, în general, acest lucru se întâmplă din cauza încălţămintei folosite în tinereţe. Bărbaţii şi femeile au muşchii identici ca structură. Însă cantitatea de ţesut muscular care se găseşte în organismul unui bărbat este mai mare decât în cazul femeilor.

Astfel, datorită cantităţii mai ridicate de ţesut muscular şi a nivelului mai mare de testosteron, bărbaţii sunt mai puternici. În concluzie, femeile sunt defavorizate, ele trebuind să facă mai multă mişcare pentru a-şi întări sistemul muscular şi pentru a se feri de apariţia unei afectiuni asa cum este osteoporoza. În plus, bărbaţii îşi măresc masa musculară mult mai repede decât femeile. Femeile sunt mult mai predispuse la a dezvolta artrită, deşi este o afecţiune comună şi în cazul bărbaţilor.

Sursa: Gandul

Despre Reflexo-Vital

În salonul noastru vă puteți regăsi sănătatea, frumusețea și tonusul pozitiv de care aveți nevoie și, în același timp, veți descoperi oameni dispuși să vă asculte și să vă ajute cu problemele pe care le întâmpinați.

Problemele de zi cu zi, stresul, supărările, alimentația și chiar societatea pot afecta în foarte mare măsură sănătatea. Terapiile complementare: masajul, reflexoterapia, drenajul limfatic, masajul facial sau cel terapeutic au fost puse de către noi în slujba sănății dumneavoastră.