Parafango este un amestec special, compus din namol marin (alge si apa de mare care previn retentia de apa), parafina (retine caldura), oligoelemente (saruri minerale care redau elasticitatea pielii), si cafeina (stimuleaza circulatia venoasa si limfatica).
Tratamentul cu parafango detoxifica, exfoliaza, hraneste si relaxeaza pielea. Dupa eliminarea toxinelor din piele aceasta ramane cu un aspect moale si catifelat.
Substantele continute in parafina stimuleaza activitatea mecanismelor naturale de regenerare a pielii, contribuind la catifelarea si imbogatirea acesteia. Pe langa aceste calitati regenerative si energizante, parafina diminueaza tesutul adipos si reducecelulita. Rezultatele obtinute sunt spectaculoase, la fiecare sedinta pierzandu-se 2 pana la 5 cm din tesutul adipos.
Coapsele, gambele, talia, bratele, abdomenul, fesele pot fi subtiate vazand cu ochii. Se reduce celulita, pielea devine mai stransa si mai ferma, mai neteda si catifelata. Se elimina efectul de portocala al celulitei. De asemenea, pierderea in kilograme dupa un tratament de 10 sedinte cu parafango va fi de 4-6 kilograme, din care 2 kilograme minim se va pierde grasime, restul apa si toxine.
Impachetarile cu parafango reprezinta un tratament complex de slabit, de hranire si curatare a pielii si de detoxifiere a organismului. Depunerile de grasime si vergeturile de pe talie, solduri, coapse, genunchi si pulpe pot fi reduse cu ajutorul caldurii si al substantelor naturale din namolul marin. Proprietatile apei de mare, ale namolului si ale algelor marine sunt utilizate pentru imbunatatirea texturii pielii inca din vremuri stravechi.
Beneficiile impachetarilor cu parafango
Distrug celulita;
Detoxifiaza si tonifica zonele afectate ;
Ajuta la pierderea in centimetri;
Reduc retentia de apa;
Reduc vergeturile;
Amelioreaza eventualele dureri de articulatii (nu trebuie sa uitam, parafango se foloseste si in scopuri medicale pentru tratarea durerilor de reumatism si artrita);
Activeaza circulatia sangvina;
Catifeleaza pielea.
Celulita este termenul care se refera la acumularea unui exces de grasimi si lichide sub piele formand aspectul neplacut de „coaja de portocala”. Aceste acumulari se datoreaza actiunii mai multor factori: alimentatie gresita, fumatul, cafeaua si alcoolul, lipsa de hidratare, sedentarismul, dereglari hormonale, factori genetici si nu in ultimul rand, stresul.
Adipocitele din hipoderm sunt legate printr-o retea de fibre si cand sistemul de hranire cu nutrienti si de eliminare a toxinelor din tesut functioneaza bine, rezultatul este o piele neteda si elastica.
Atunci cand sistemul de eliminare a toxinelor nu mai functioneaza la parametrii maximi, toxinele incep sa se acumuleze si tesutul conjunctiv devine saturat cu lichid, incepe sa se ingroase si sa se intareasca ducand la aparitia aspectului de „coaja de portocala”.
Orice tip de tratament trebuie insotit insa si de corectarea anumitor obiceiuri si anume cresterea consumului de apa zilnic, pentru o mai buna hidratare si pentru a ajuta la drenarea toxinelor, reducerea consumului de dulciuri, produse de patiserie, carne de porc, sucuri carbogazoase, paste fainoase, cafea, alcool. O alimentatie sanatoasa trebuie sa fie alcatuita din legume (pe cat posibil crude sau preparate la abur pentru conservarea proprietatilor nutritive), fructe, carne alba, peste.